Objavljena sta vinski in spremljevalni program

GROSSMANN 2021 ANG fb 960 x 502

Na voljo je celoten program letošnjega Grossmanna, ki se kljubovalno bogat smeje kriznim časom v brk!

Za naslov vinskega šampiona Hudega mačka se letos borijo cuvée Revolution s Turistične kmetije Hlebec, šipon iz Vinogradništva družine Kos, traminca iz Vinogradištva Kovačič in Vin Marič ter Zara cuvee z Izletniške kmetije na koncu vasi. Posebni gost vinskega programa je glavni enolog kleti Vinakoper Boštjan Zidar, ki mu bo družbo delala vinska kraljica Slovenije Ana Pavlin.

V spremljevalnem programu bo posebna pozornost namenjena južnokorejski grozljivi kinematografiji, ki ji letos posvečamo posebno retrospektivo. O njej bodo spregovorili Sanja Struna, koordinatorka za filmske dogodke Veleposlaništva Republike Koreje in voditelji podkasta O.B.O.D. Mito Gegič, Igor Harb in Aljoša Harlamov.

Kot vsako leto bodo med festivalom potekale filmska delavnica z Vasjo Rovšnikom, delavnica maske z Matejo Naberšnik in delavnica za otroke, v delavnici filmske kritike se bo ostril pogled z Majo Kranjc in Robertom Kuretom, kot novost pa predstavljamo delavnico vizualnih učinkov z režiserjema Dinom Juliusom in Luko Hrgovićem, ki sta s kratkometražnim filmom Slice of Life lani osvojila Melies d'Argent za najboljši evropski fantastični film.

Za vse vnete bralce bosta nove knjige predstavila Dejan Ognjanović in Davorin Bešvir.

Letos se tudi končno ima zgoditi edinstveni Mimovoz zombijev, prvi svojega imena, ki ga pripravljamo v sodelovanju s Citroën klubom Slovenije in Ustvarjalnim društvom ART klub 7 iz Gornje Radgone.

Vse to in še več ponujata vinski in spremljevalni program, da še dodatno obogatita že itak krepko izkušnjo letošnje bogate filmske bere.

Petek se bliža, pripravite se na polet v razburljivi svet fantastike in vina!