Mala delavnica groze

MALA DELAVNICA GROZEkoncna 1200 x 628

Delavnico prirejamo v čast legendarnemu Rogerju Cormanu, dobitniku častnega hudega mačka na Grossmannu 2008. Eden njegovih bolj znanih in kultnih filmov je Mala delavnica groze (1960) - verjetno najboljši primer vseh časov, kako brez proračuna posneti brezčasno filmsko mojstrovino. Film je zapisan v Guinnessovo knjigo rekordov kot film, ki so ga posneli v najkrajšem času. Corman je porabil za snemanje cela dva dni in eno noč. To pa so že tudi glavne smernice naše delavnice, ki bo tekmovalne narave.

Iščemo že izoblikovane ali priložnostno improvizirane filmske ekipe, ki bodo tekom festivala posnele kratki žanrski film. Za snemanje bodo imele na voljo dva dni in eno noč. Ob že napisanih scenarijih bo pred-produkcija (snemalna knjiga, izbira lokacij, maska,…) trajala največ dva dni. Post-produkcija filma (montaža, glasba, digitalni učinki,…) prav tako.

Vodja delavnice je režiser Vasja Rovšnik, ki bo s pomočnikom skrbel za pomoč in svetovanje pri vseh produkcijskih fazah delavnice. Na voljo bo tudi nekaj mask oz. že izdelanih posebnih učinkov ter improvizirane snemalne luči. Snemalno opremo si ekipe zagotovijo same, v poštev pridejo vse vrste digitalnih kamer.

Na delavnico se prijavitelji prijavijo s scenariji oz. sinopsisi za filme (priporočeno do 20 minut), ki jih bo selekcionirala posebna komisija. Z izbranimi projekti bodo sledile konzultacije, katerih cilj bo dokončna izdelava scenarija do začetka delavnice. Predvidoma bomo izbrali pet filmskih ekip – odvisno od kvalitete in možnosti realizacije prijavljenih scenarijev. Organizatorji si pridržujemo pravico do odpovedi delavnice, v kolikor bo premalo izbranih projektov.

Delavnica se bo začela predvidoma 16. julija in bo trajala do konca festivala 24. julija. Filmi morajo biti končani do 15. ure 24.7. 2021.

Zmagovalni film bo izbrala posebna žirija in ga razglasila na zaključni ceremoniji festivala!
Prikazan bo v soboto, 24.7. ob 22h v ljutomerski Mestni hiši.

 

 

 

Gosti