Mala delavnica vizualnih učinkov

Julius Hrgovic 1701 x 956

IZDELAVA MINIATURNIH MAKET

Mentorja: Dino Julius in Luka Hrgović

Dino Julius in Luka Hrgović iz Hrvaške veljata za mojstra izdelovanja filmskih miniaturnih maket. Njuna estetika izvira iz znanstvenofantastičnih filmov 80-ih, ki je sodobna digitalna tehnologija enostavno ne (z)more poustvariti. Z zadnjim kratkometražnim filmom Slice of Life (2019) sta osvojila neštete nagrade, med njimi tudi Melies d'Argent za najboljši evropski fantastični film na na Grossmannovem festivalu.

Udeleženci delavnice se bodo naučili izdelovanja miniaturnih maket zgradb in futurističnih vozil ter tudi kako jih pravilno osvetliti in pripraviti za snemanje. Končni izdelek delavnice bo poustvarjen kader iz filma Blade Runner.

1.dan (3 ure) 22.7.

- predstavitev materialov

- izdelovanje miniaturnih zgradb

2.dan (3 ure) 23.7.

- osnove osvetljevanja scen z miniaturami 

- postavitev scene z izdelanimi miniaturami

- postavitev luči in snemanje kadra

 

ZA VARNOST IN ZDRAVJE BO POSKRBLJENO! Cena 2-dnevnega izobraževanja je simboličnih 15 eur.

Prijave zbiramo na elektronski naslov: petja.kolenko@grossmann.si. Po prijavi vas obvestimo o načinu plačila. Prijava bo potrjena s plačilom.

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO, zato pohitite in si zagotovite svoje mesto!

 

REFERENCE MENTORJEV DELAVNICE

DINO JULIUS

Leta 2009 je ustanovil svojo produkcijsko hišo Julius Film. Kot režiser in scenarist je sodeloval pri več kot 300 domačih in mednarodnih reklamnih projektih ter nekaj kratkometražnih filmov. Njegov zadnji projekt je kratkometražni znanstveno fantastični film Slice of Life, s katerim je osvojil nešteto nagrad na mednarodni festivalski sceni.

LUKA HRGOVIĆ

Je diplomant zagrebške Akademije likovnih umetnosti, na oddelku za animirani film in nove medije. Ukvarja se z režijo, vizualnimi posebnimi učinki in post-produkcijo reklamnih in glasbenih spotov ter filmov. Ima status samostojnega umetnika in je član Hrvaškega društva likovnih umetnikov. Je sorežiser večkrat nagrajenega filma Slice of Life.

 

 

Gosti