Master Class Tomaža Gorkiča

14. 07. 2022, 17:00, MKC Ljutomer

Tomaz Gorkic2

Realizacija žanrskega celovečernega filma v Sloveniji skozi oči avtorja

Master Class Tomaža Gorkiča

1. sklop (60 min):
- predstavitev možnosti in načina financiranja celovečernega filma v Sloveniji
- priprava scenarija v sklopu zmožnosti produkcije
- vsebinsko ravnotežje med avtorskim in produkcijskim segmentom
- pogovor z udeleženci

2. sklop (60 min):
- individualne predstavitve projektov udeležencev delavnice

Slovenski režiser Tomaž Gorkič bo razkrival težave in napotke pri realizaciji svojih prvih filmskih del. To bo vključevalo avtorsko plat izbire projektov, pisanje scenarijev, iskanje produkcijskih sredstev, sam potek produkcije in ostalih lepot, ki čakajo vse nadobudne filmarje na tej mukotrpni poti.


Predavanje je namenjeno filmskim avtorjem (režiser / scenarist), ki si želijo realizirati žanrski celovečerni prvenec ali kratki film in bi se s filmom v bodoče radi ukvarjali na profesionalni ravni. Po zaključku predavanja bo vsak udeleženec predavanja lahko individualno predstavil svoj še ne realizirani projekt.
Udeležba na predavanju je možna samo preko prijave. Na predavanje se lahko prijavite preko prijavnice in kratkega osebnega opisa v smislu kaj ste do sedaj ustvarili in kaj bi si še želeli ustvariti v bodočnosti, oz. s sinopsisom avtorskega projekta. Število mest je omejeno.


Predavatelj bo izbral in ponudil možnost enemu avtorju, oz. projektu realizacijo celovečernega filma in enemu projektu realizacijo kratkometražnega filma preko 666 Productions.


Rok za prijavo je 8. julij.

Tomaž Gorkič je slovenski režiser, scenarist in montažer, ki je posnel prvo pravo slovensko grozljivko Idila (2015), za katero je osvojil Vesno za najboljši slovenski film na Festivalu slovenskega filma. V neodvisni produkciji je posnel še celovečerec Prekletstvo Valburge (2019) ter množico kratkih filmov, videospotov in reklam.


PRIJAVNICA


Prijavnico pošljite kot ločen dokument, ki naj vsebuje sledeče podatke:

Ime in priimek
Kontakt
Kratka biografija
Sinopsis projekta

Prijave pošljite na: belasmrt666@gmail.com

Udeležba je brezplačna!


Predavanje je uvod v večletno sodelovanje med Grossmannovim festivalom in 666 Productions, katerega cilj bo iskanje novih domačih žanrskih projektov in spodbujanje njihove realizacije.

 

Gosti