Javni pogovor z Dejanom Stojiljkovićem in Marijanom Šiškom

Senke nad Balkanom 2 poster

Pogovor z avtorjem Dejanom Stojiljkovićem o njegovem kultnem romanu “Konstantinovo razpotje” - mističnem trilerju, ki se dogaja v zadnjih dneh druge svetovne vojne v Srbiji, v Nišu, na razpotju svetov. Prinaša zgodbo o ljudeh, ujetih v kolesu časa, pod katerim se drobijo usode posameznikov in narodov. Vampirji, arijski mistiki, nacisti, partizani in četniki, ilegalci in agenti tujih tajnih služb, prerokovalke in okultisti, navadni ljudje, ki poskušajo v času zla ohraniti golo življenje… In rimski car, rojeni Nišan, ki je spremenil tok zgodovine.

Sledil bo pogovor o pisanju scenarija za TV serijo Sence nad Balkanom. Koliko je to alternativna zgodovina in koliko realna zgodovina teh prostorov?

 Orao i zvijezde

 

Pogovor z avtorjem Marijanom Šiškom o romanu, ki je na objavo čakal skoraj celo desetletje in počiva na premisi o obstanku Avstroogrske onkraj Prve svetovne vojne, globoko v nemirno 20. stoletje, skozi katerega se v povsem novem kontekstu prebija junak z zvenečim imenom - določeni Josip Broz. Delno postavljen v Galicijo in navdihnjen z literaturo v razponu od Robertsa in Dicka do Turtledovea in Krleže, se "Orel in zvezde" še posebej izkaže s prikazom bistveno drugačne družbene komunikacije, neposrednosti vojaškega tovarištva ter raziskano historiografsko podlago, od katere zaplet divergira v intrigantno fikcijo.

 

 

 

sisko stojiljkovic
Gosti

14. 10. 2023, 16:30
Unterhund

Občina Ormož
Grossmann Fantastic Film And Wine Festival
Gradimo prihodnost skupaj
Unterhund
Mladinski center Ormož
Veseli četvrtak