Ivica Stevanović

Širšemu občinstvu je znan kot ilustrator knjig za otroke in grafični oblikovalec. Ilustrira za domače in tuje založnike. Objavil je vč kot tisoč ilustracij v učbenikih in slikanicah.

Zanj je značilen specifičen in izviren pristop k ilustraciji, kar potrjujejo pomembne avtorske izdaje: The Island of Doctor Moreau (Easton Press, 2018), The Bestiary (Centipede Press, 2016), Izgubljeni slučajevi (Komiko / Orfelin, 2014), Ljubazni leševi – razširjena izdaja (Komiko, 2011), Buntovnici (Orfelin izdavaštvo, 2011), Prognana bića (Orfelin izdavaštvo, 2010), Gnusobno-spodobni slučajevi, ili udesi (avtorska izdaja, 2009), Katil (Everest media, 2008), L’Anatomie du ciel (Les Humanoides Associes, 2006), Leksikon Likovnih Legija (SKC NS, 2005).

Je redni profesor na katedri za grafične komunikacije na Akademiji umetnosti v Novem Sadu. Predava predmete oblikovanje knjige, ilustracija in strip.

Prejel je več priznanj in nagrad na področju oblikovanja, ilustracije, karikature in stripa. Je tudi avtor zadnjih šestih plakatov in grafičnih podob Grossmannovega festivala.