Stripovska delavnica z Miodragom Mikico Ivanovićem

mikica ivanovic strip

Letos vabimo v prav posebno stripovsko delavnico, saj jo bo vodil naš lanski nagrajenec za izreden prispevek k stripovski umetnosti Miodrag Mikica Ivanović, ki je tudi avtor letošnjega plakata. Pri izvedbi delavnice mu bo asistirala Pia Nikolič, ki je stripovsko delavnico vodila na prvi ediciji festivala.

Delavnica se bo odvila v enem dnevu. Mladi se bodo naučili poteka risanja stripa, od zasnove scenarija in likov do končnega izdelka. Spoznali bodo osnove kadriranja, priprave stripovske strani, grajenja zgodbe in sploh vsega, kar jih ločuje od tega, da se lotijo kvalitetne izdelave stripa.

Malo je striparjev, ki se lahko pohvalijo s tako bogatim opusom kot Miodrag Mikica Ivanović, ki je prve stripovske table narisal že leta 1975. Leta 1982 je začel z risanjem licenčnega stripa "Veliki Blek" za Dnevnik iz Novega Sada. Ustvaril je enajst epizod, od tega je devet bilo objavljenih, dve pa sta izgubljeni in neobjavljeni zaradi razpada SFRJ in situacije, ki je takrat nastala. Paralelno z "Velikim Blekom" je ustvarjal tudi kratke vestern zgodbe kot dodatni strip v legendarnih edicijah “Zlatna serija" in "Lunov Magnus Strip". Za ti dve ediciji je narisal več kot sto naslovnic. Za "Dnevnik" je delal na stripu "Pobesneli Max". Od leta 1986 je poleg tega pričel z delom na tedaj priljubljenem stripu "Nindža" za "Dečje Novine", ki je izhajal v "Eks almanahu". Ustvaril je več kot 25 epizod tega stripa, poleg tega pa tudi obilo naslovnic za taisto strip revijo. Leta 1989 je pričel risati licenčni strip "Tarzan" za novosadski "Forum/Marketprint". Konec osemdesetih let prejšnjega stoletja je delal tudi horror stripe za nemško tržišče.

Mikica Ivanovic
Gosti

14. 10. 2023, 13:00
Mladinski center Ormož

Občina Ormož
Grossmann Fantastic Film And Wine Festival
Gradimo prihodnost skupaj
Unterhund
Mladinski center Ormož
Veseli četvrtak