Grossmann med 25 najboljšimi filmskimi festivali na svetu

MM148 Coolest Fests 1080x1080px

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina je eden izmed 25 najboljših filmskih festivalov na svetu za leto 2023 po izboru ameriške revije MovieMaker Magazine, najbolj brane neodvisne filmske revije na svetu. Letni seznam izpostavlja festival, ki se trudijo biti inovativni, vabljivi in preprosto kul.

“Zelo smo hvaležni žiriji filmskih ustvarjalcev in strokovnjakov, ki so izbrali te festivale,” pravi Tim Molloy, glavni urednik revije MovieMaker. “Poleg slavljenja filma ti priljubljeni festivali nudijo obljubo novih prijateljstev, novih pustolovščin in novih izkušenj, na ekranu in izven njega.”

V letošnji žiriji sta bila Katie Bignell in Ian Bignell (Festival Formula), kot tudi filmarji Hanadi Elyan (Salma’s Home), Camrus Johnson (She Dreams at Sunrise), Aaron Hills (Cinedigm, Fish Kill Flea), Geoff Marslett (Quantum Cowboys), Sylvia Caminer (Follow Her) in Ondi Timoner (Last Flight Home).

Grossmannov festival so bralci revije MovieMaker že leta 2013 izglasovali za enega od petih najboljših horror/sci-fi festivalov na svetu, nato pa je bil s strani njihovih strokovnih žirij uvrščen med 30 najboljših svetovnih žanrskih festivalov 2019 in 50 najboljših žanrskih festivalov 2021.

Zahvaljujemo se reviji MovieMaker in žiriji ter seveda čestitamo vsem ostalim festivalom na tem prestižnem seznamu.

Več informacij:
https://www.moviemaker.com/coolest-film-festivals-2023